Is je Hond (veel) Wassen Slecht?

Is je hond (veel) wassen slecht?

Als hondenkapsalon krijgen we vaak de vraag: is het slecht om mijn hond te wassen? Of hoe vaak mag ik mijn huisdieren wassen? Het antwoord is eenduidig: nee, het is niet slecht om je hond te wassen. In tegendeel zelfs, de huid en vacht van je hond hebben regelmatig onderhoud nodig om ze gezond te houden.

Er zijn veel verschillende soorten vachten die kunnen gaan klitten en vervilten als ze niet regelmatig gewassen en geborsteld worden. Ook voor kortharige vachten kan wassen helpen in de rui periode. Daarnaast is het voor de huid van je hond ook belangrijk om regelmatig gewassen te worden. Honden en katten hebben namelijk een talgopbouw en dit kan op termijn voor problemen zorgen, zoals een vette huid en jeuk.

Maar welke producten gebruik je dan om je hond te wassen? Tante Kaat producten, afwasdetergenten en babyshampoo kunnen absoluut niet dienen als shampoo voor je hond. Gebruik in plaats daarvan een goede allround shampoo, zoals onze eigen Bricks&Broks shampoo. Deze hoge kwaliteitsshampoo is ontwikkeld om veilig en regelmatig mee te wassen, en wordt dagelijks in ons salon gebruikt.

Lees ook: De verschillende vachttype

Het is aan te raden om je hond om de 2 weken te wassen met een goede kwaliteitsshampoo, zodat zijn vacht en huid in goede conditie blijven. Zo blijft je harige vriend gezond en mooi.