Deel 1: Bescherming tegen de zon: Waarom jouw hond zonnecrème nodig heeft.

Hebben honden zonnecrème nodig

Inleiding:

De zomer is in volle gang en terwijl we genieten van de warme zonnestralen, is het belangrijk om te onthouden dat onze harige vrienden ook bescherming nodig hebben tegen de zon. Veel mensen realiseren zich niet dat honden ook gevoelig zijn voor de schadelijke effecten van uv-straling. In deze blogpost zullen we de vraag beantwoorden: hebben honden zonnecrème nodig? En zo ja, welke honden hebben zonnecrème nodig?

 • Hebben honden zonnecrème nodig?

Hoewel honden een vacht hebben die hen in zekere mate beschermt tegen de zon, zijn ze nog steeds gevoelig voor zonnebrand en andere nadelige effecten van uv-straling. Net als mensen kunnen honden last krijgen van verbranding, roodheid, blaren en zelfs huidkanker als ze worden blootgesteld aan overmatige zon. Daarom is het belangrijk om hun huid te beschermen met zonnecrème.

 • Welke honden hebben zonnecrème nodig?

Niet alle honden hebben evenveel behoefte aan zonnecrème. Sommige rassen zijn gevoeliger voor de zon dan andere. Honden met een korte vacht en een dunne huid of naakte rassen (bv. Chinese naakthonden), hebben een hoger risico op zonnebrand. Ook honden met een lichte huid en een dunne vacht hebben meer bescherming nodig. Denk aan rassen zoals bv.

Lees Ook: Tips & Tricks voor katten en de verschillende vachtsoorten

Dalmatiërs, Italiaans windhond, enz. Vergeet hierbij niet hondjes die heel kort geschoren zijn (meestal uit noodzaak) en een lichte huid hebben. (bv Malthezer) Honden met een donkere vacht hebben over het algemeen meer bescherming tegen uv-straling, maar het is nog steeds belangrijk om hun blootstelling aan de zon te beperken en zonbescherming te gebruiken op gevoelige plekken zoals de neus en oren.

Conclusie:

Het is belangrijk om de gezondheid en het welzijn van onze viervoetige vrienden serieus te nemen, zelfs als het gaat om bescherming tegen de zon. Hoewel niet alle honden dezelfde mate van bescherming nodig hebben, is het verstandig om zonnecrème te gebruiken bij honden met een hoger risico op zonnebrand. Een aanbevolen product voor zonbescherming bij honden is The Dog’s Sunblock van Bricks&Broks. Raadpleeg altijd je dierenarts voor advies over het juiste product en de juiste toepassing van zonnecrème voor jouw hond. Door deze extra maatregelen te nemen, kunnen we ervoor zorgen dat onze harige metgezellen veilig en comfortabel van de zomer kunnen genieten.