Huisregels

Honden en katten met vlooitjes of overdraagbare ziektes (ringworm, schimmelinfectie enz…) worden geweigerd, ze mogen uiteraard terug komen na de aangewezen behandeling

Vlooien

Als je hondje of kat vlooien heeft kunt u dit gewoonlijk op een week tijd verhelpen met pipetjes van advantix of Bravecto in pilvorm van bij de apotheker. U kan ook op raad gaan bij de dierenarts. Vergeet niet de omgeving van de hond ook te behandelen en goed te stofzuigen (belangrijk voor de cyclus van de vlo tegen te gaan). En de eventuele mandjes en dekentjes uit te wassen.

Helpt dit niet, dan is je hond of kat misschien overgevoelig voor vlooien en kan je best even aan de dierenarts een speciale behandeling vragen.
Dit komt echter niet veel voor.

Opgepast met kleine hondjes en puppy’s, ze kunnen met een grote vlooienplaag aan bloedarmoede gaan lijden en is dus zeer gevaarlijk!

Dus er op tijd bij zijn is aangeraden!

Twijfel niet als je niet zeker bent en je afspraak eventueel een week wilt verzetten. Ik voorzie reserve plaatsen zodat dit mogelijk is voor de “noodgevallen”.

Vlooien herkennen:

Vlooien kan je meestal herkennen aan de zwarte korrels die tegen de huid zitten, dit lijkt op grof zand maar zijn uitwerpselen van vlooien. Als je een plaats op de hond onderzoekt is de kans klein dat je direct een vlo tegenkomt omdat deze zeer snel kunnen wegrennen. Dus snel op meerdere plaatsen kijken tegen de huid is aan te raden.

Als er een kleine vlooienplaag aanwezig is, wordt dit soms te laat opgemerkt, ook hier ter plaatsen. Omdat dit niet altijd direct zichtbaar is.
Denk maar aan donkere vachten, geklitte vachten etc. Het kan dus zijn dat het halfweg de behandeling voorvalt dat ik hierbij uitkom. Is dit het geval dan stop ik onmiddellijk (op aanraden van de dierenarts) voor verdere besmetting van het materiaal en de ruimte te voorkomen. Er wordt dan besproken wat je het beste kan doen om dit te behandelen en dan mag ik je hondje terug afwerken 1 week na de behandeling. Dan zou dit zeker moeten opgelost zijn met eventuele hulp van de dierenarts.

Ik zal proberen dit ten alle tijden te vermijden maar dit is niet te garanderen omdat het soms zeer moeilijk is ze op te merken in een lange vacht. Daarom vraag ik hier dan ook extra aandacht voor bij uw dagelijks onderhoud. Ik heb er dus ook alle respect voor als je dit zelf niet heeft opgemerkt en ik zal u met plezier met raad bijstaan om nadien je hondje terug mooi te maken!

Trimsalon

Hierbij wordt ook steeds het trimsalon volledig ontsmet, gestofzuigd en behandeld met Biokill om de volgende klanten veilig te stellen. Komt de volgende klant te snel om dit alles nog klaar te krijgen, geef ik een belletje om een ander uur af te spreken om op veilig te spelen.

Omdat dit allemaal veel met zich meebrengt wordt er een meerprijs aangerekend als je een hond met vlooien aanbrengt.

Dit alles omdat ik de veiligheid en hygiëne voor elke dier dat in het trimsalon komt zo veilig mogelijk wil stellen.

En zodat je bij je afspraak jezelf dan ook geen zorgen hoeft te maken over eventuele besmettingen die het salon je zou kunnen doorgeven.

Vlooien/teken/parasieten voorkomen:

Beter voorkomen dan genezen geldt hier ook zeker. Je kan preventief een pipet, zoals advantix, maandelijks aanbrengen in de nek of verdeeld over de rug. (Lees altijd zorgvuldig de bijsluiter). Of je kan 3 maandelijks een tablet Bravecto geven. Dit geef ik de voorkeur omdat het langer meegaat en je hoeft geen rekening te houden met wasbeurten tussen de behandeling.

De werking van een pipet kan namelijk in gedrang komen als je je hond of kat te snel wast voor en na de behandeling. Best is op zen minst 1 week voor of 1 week na behandeling te wachten met wassen.

Ook moet je rekening houden dat producten altijd een 99% werken. Het kan altijd zijn dat er iets wordt gevonden ondanks je stipte behandeling. Maar omdat ze behandeld zijn gaat de besmetting binnen de perken blijven en kan je dit snel oplossen, ik raad je aan je dierenarts te contacteren voor advies indien dit het geval is. Ga niet zelf medicatie bijgeven in dit geval omdat je te veel kunt geven.